PRODUCT OF ESPELO, THE NETHERLANDS

Chateau Splo

Chateau Splo heeft een wijngaard met ca. 1.250 stokken verdeeld over 2 druivenrassen Solaris en Johanitter. De eerste stokken zijn ruim 10 jaar geleden aangeplant.

Deze druivenrassen zijn zeer geschikt voor de Nederlandse wijnbouw. Het oogstseizoen voor de Solaris is medio september en de Johanitter volgt enkele weken later.

Wij hebben bij de druiventeelt gedurende het gehele jaar aandacht en focus op kwaliteit, waarbij alle werkzaamheden handmatig worden gedaan. Op deze manier kunnen wij selectiever te werk gaan en hoeft er later tijdens het vinificatieproces minder bijgestuurd te worden om een mooie wijn te maken.

Wij proberen zo milieuvriendelijk mogelijk te werken door schimmel resistentere rassen te gebruiken en onze padden in de wijngaard in te zaaien met gras en klaver. Op deze manier voorzien wij onze druiven op een natuurlijke manier in hun stikstof behoefte. Door daarnaast ook wilde bloemen in borders in te zaaien bieden wij insecten de kans om eventuele schimmels op een natuurlijke manier te bestrijden.

augustus 2021

Zomer in Overijssel bij Chateau Splo